Ons werk

Deel onze website:

Voeding is broodnodig

 
Bemesting van het  gazon en de plantenborder is zeer belangrijk bij het onderhoud van de tuin.
 

 
 
Wij maken gebruik van het DCM-bemestingsschema. Dit schema heeft zich in de praktijk al vele jaren bewezen en zorgt voor een goed gesloten, diepgroene, gezonde grasmat. Vanaf februari tot en met oktober wordt er aandacht aan uw gazon besteed d.m.v. kalk en organische meststoffen.  Voor een gazon met mos gebruiken we een andere organische meststof. Deze meststof heeft een indirecte werking tegen mos. Het mos vergeelt, wordt bruin en sterft af. Na 3 weken kan het mos verwijderd worden door te verticuteren.

DCM zorgt voor een rustige groei, zonder extra maaibeurten. De organische meststof heeft een lange werkingsduur. Gedurende minstens 100 dagen krijgt uw gazon iedere dag de nodige voedingsstoffen, volledig aangepast aan de dagelijkse behoefte van uw gazon. Ook versterkt het de grasmat tegen droogte en betreding.

Zo krijgt uw gazon dus het hele jaar door de juiste voeding. Je loopt niet het gevaar dat je gazon verbrand door kunstmest. En je hoeft dus niet, zoals bij kunstmest, de eerste weken 2 tot 3 keer in de week te maaien.

Ook voor uw plantenborder is er een DCM-bemestingsschema. Planten hebben regelmatig een gezonde voeding nodig. In februari wordt begonnen met DCM Groen Kalk. Door natuurlijke verzuring zal de pH veelal verlagen. Hierdoor kunnen de planten niet langer de benodigde voedingselementen uit de bodem opnemen en groeien ze slecht. Daarom is onderhoudsbekalking zo belangrijk. Daarna wordt er nog twee keer per jaar een organische meststof gebruikt. Zodat u het hele jaar van uw plantenborder kan genieten.

Voor het bemestingsschema en de prijzen van de DCM-meststoffen kunt u bij contact een reactie achterlaten of mailen naar info@martijnvanoshovenier.nl.  Als u aan kunt geven hoeveel vierkante meter uw gazon of border is, kan ik u precies vertellen wat het per jaar gaat kosten.